26 september

Europese Dag van de Talen

26 september - over 63 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van de Talen

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Daarom is er de Europese Dag van de Talen, waarbij door heel Europa heen activiteiten worden georganiseerd op scholen e.d. Doel is om elkaar beter te begrijpen, door talen van elkaar te leren. Zo wordt er door de globalisering steeds vaker Engels gepraat, en moeten ook wij de dos en don'ts leren begrijpen. Sinds 2001 wordt de Dag ieder jaar op 26 september gevierd.

Op deze website vindt u meer informatie.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Talen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Chinese Taal
20 april
Chinees is niet alleen de moedertaal van bijna een miljard mensen, het tekenschrift gaat duizenden jaren terug en omvat een cultuur van onschatbare waarde.

Internationale Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

Dag van de Finse Taal
9 april
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.

26
september

26 sep

Deze site gebruikt Cookies.