2 november

Allerzielen

2 november - over 84 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Allerzielen

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

Er worden op deze Dag allerlei herdenkingsmissen door het land gehouden in kerken en sommige streng gelovigen nemen deze Dag als gelegenheid om naar het kerkhof te gaan om hun dierbaren te gedenken, maar in de praktijk zijn het slechts de strenggelovigen die nog aan Allerzielen doen.

Meer informatie is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Allerzielen!
Verwante Dagen

Dag van het Jodendom
17 januari
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

Internationale Dag van de Verbroedering
4 februari
De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims.

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag
20 november
Iedere derde zondag in November vindt de Global Day of Jewish Learning plaats. In 2014 alweer voor de vijfde keer. Hoewel het een echte studiedag betreft is dit geen normale dag om over de leer van het jodendom te lezen.

2
november

2 nov

Deze site gebruikt Cookies.