Misschien zijn wij wel een beetje raar, maar wij hebben altijd geleerd dat je conducteurs niet zomaar in elkaar mag slaan. Gek hè? Blijkbaar is het anno 2019 nog steeds nodig dat we aan sommige onwelvallige figuren moeten uitleggen dat dat 'not done' is, en dat is best wel triest. Daarvoor is 12 juni de Dag van het Treinrespect. Omdat we ook tijdens de frustrerende vertragingen gewoon normaal kunnen doen tegen conducteurs en ander treinpersoneel. Zo moeilijk is dat niet.
De Dag van het Treinrespect is begonnen als een Facebook-pagina waarin de oprichter vroeg voor meer respect tegen treinpersoneel. De pagina riep lezers op een selfie te maken met een conducteur en die online te zetten. Al snel ging de pagina viral. Inmiddels is de Dag een jaarlijks fenomeen waarin we stil staan bij respect voor treinpersoneel. Het gaat daarbij overigens niet alleen om zinloos geweld, maar ook om gewoon sociaal gedrag. Doe bijvoorbeeld uw koptelefoon af bij een kaartcontrole, en zeg goedemorgen als de conducteur binnenkomt. Jeetje, zo moeilijk is het toch niet?
Terrorisme heeft grote, ontwrichtende effecten op de maatschappij. De angst voor aanslagen kan ervoor zorgen dat politieke systemen fundamenteel veranderen, maar het is vooral het verlies van de slachtoffers ervan die de maatschappij het hardst treffen.
Zonder vertalers hadden we op deze wereld best een probleem gehad. Er zijn immers een goede 6.500 talen op de wereld, die we uiteraard maar moeilijk allemaal kunnen begrijpen.
Albinisme is geen prettige gesteldheid. De 'ziekte' waarbij een persoon geen pigment in zijn huid heeft zorgt niet alleen voor een spierwit lichaam dat slecht tegen de zon kan en weinig weerstand heeft, maar ook veel veel discriminatie wereldwijd.