21 augustus

Internationale Dag voor Slachtoffers van Terrorisme

21 augustus - over 45 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 23 juni 15:30


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Terrorisme heeft grote, ontwrichtende effecten op de maatschappij. De angst voor aanslagen kan ervoor zorgen dat politieke systemen fundamenteel veranderen, maar het is vooral het verlies van de slachtoffers ervan die de maatschappij het hardst treffen. Op 21 augustus is het de Internationale Dag voor Herdenking van Slachtoffers van Terrorisme, waarop we precies dat doen: we staan stil bij iedereen die is omgekomen of gewond is geraakt bij een aanslag.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Die gebruiken de Dag voornamelijk als een gedenkdag, maar ook om lidstaten te vertellen over de VN-resoluties die terrorisme moeten voorkomen.

De Dag is geen officiële viering in Nederland - u hoeft de vlag deze Dag dus niet halfstok te hangen, al mag dat natuurlijk wel. De Dag is er vooral een van bezinning.

Er is overigens ook een Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme op 11 maart. Deze twee Dagen hebben in principe niets met elkaar te maken, al 'vieren' we hetzelfde. De datum van 11 maart is door de EU gekozen omdat daarop de aanslagen in Madrid plaatsvinden in 2006. De VN-Dag op 21 augustus heeft niet zo'n symbolische datum. U kunt hier meer informatie vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Terrorisme!
Verwante Dagen

Wereld Droomdag
25 september
Als u leeft volgens de teksten van Marco Borsato doet u het fout. Wie werkelijk denkt dat de meeste dromen bedrog zijn is juist degene die bedrogen uitkomt, want alleen met een droom kan de wereld worden verbeterd.

Internationale Dag van de Kinderen
1 juni
Vandaag staat helemaal in het teken van Kinderen. Op 1 juni is het namelijk ieder jaar de Internationale Dag van de Kinderen. Gewoon om deze bevolkingsgroep eens goed te verwennen!

Internationale Dag van de Boerenstrijd
17 april
De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.

21
augustus

21 aug

Deze site gebruikt Cookies.