Dit jaar wordt voor de zevende keer de Dag van de Zorgcoördinator gehouden, en voor we u iets meer over die Dag gaan vertellen willen we u graag eerst uit proberen te leggen wat een zorgcoördinator precies is en doet - dat maakt het iets makkelijker de Dag te begrijpen, denkt u niet?
Welnu, er zijn (schoolgaande) kinderen die het opvoedkundig en zorgtechnisch iets zwaarder hebben dan anderen. Sommige kids hebben last van hippe ziektes als ADHD, ADD, dyslexie, maar ook van ernstigere stoornissen en handicaps. Die kinderen krijgen zorg, maar moeten (mogen) natuurlijk ook nog naar school. Wanneer een leerling hulp nodig heeft bij het plannen en kiezen van zorg, en hoe dat samen loopt met onderwijs, springt de zorgcoördinator bij. Die kan ouders en kinderen daarbij helpen.
Belangengroep Zorgcoördinatoren zijn vertegenwoordigd in de Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders (NVS-NVL), die sinds 2014 de organisatie van de Dag van de Zorgcoördinator op zich hebben genomen. De Dag van de Zorgcoördinator is namelijk opgericht om iedereen in deze beroepsgroep bij elkaar in een ruimte te zetten, zodat er lekker kan worden gebrainstormd over de toekomst van het vak. Daarvoor is een stijlvolle pagina ingericht.
Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis.
De Dag van de Munt vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni in het gebouw van De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De KNM produceert sinds 1567 de officiële Nederlandse munt - daarmee is het ook één van de oudste bedrijven van Nederland.
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.