8 augustus

Internationale Kattendag

8 augustus - over 160 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Kattendag

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden. Een goude combinatie, vinden miljoenen mensen. De kat is wereldwijd, naast de hond, het meestvoorkomende huisdier, en op Internationale Kattendag of de Internationale Dag van de Kat staat het dier centraal.

Internationale Kattendag is in 2008 in het leven geroepen door het International Fund for Animal Welfare en de Dag wordt sinds 2020 onderhouden door de nonprofit International Cat Care. Ook dierenwelzijnsorganisaties vieren de Dag jaarlijks op 8 augustus.

Wat u die Dag te doen staat, lijkt ons duidelijk. Verwen uw poezenbeest, geef hem of haar wat extra lekkers of een speeltje en bedank de katten in uw leven. Ook al begrijpen ze dat toch niet of boeit het ze niet eens - katten kunnen soms ook wel arrogant zijn.

Meer informatie is onder andere te vinden op Wikipedia.

Wilt u vaker Dagen zoals de Internationale Kattendag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Kattendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

Wereld Kwallendag
3 november
Ieder jaar is het op $datum Wereld Kwallendag. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggengraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

Internationale Dag van de Rode Panda
21 september
Iedere derde zaterdag van september is het de Internationale Dag van de Rode Panda. Grote kans dat u het dier niet kent, maar dat is een groot gemis. Kijk nou eens hoe schattig ze zijn!

Deze site gebruikt Cookies.