3 juni

Dag van de Muziek

3 juni - 121 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 12:39

Dag van de Muziek

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

De Dag van de Muziek is in 1995 opgericht. Destijds was het een landelijk initiatief dat na enkele jaren is opgeheven, maar in Den Helder is de Dag nog erg levendig. Op meer dan 20 locaties in de binnenstad wordt er geswingd. Omdat het een jubileumeditie betreft zijn er extra festiviteiten gepland.

www.dagvandemuziek.nl voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Muziek!
Verwante Dagen

Nationale Molen- en Gemalendag
13 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Europese Dag van de Megalithische Cultuur
30 april
Geen zorg als u niet direct weet wat een megaliet precies is. We hebben er in Nederland namelijk al een bekende benaming voor: het hunebed. Op $datum vindt in heel Europa, maar juist natuurlijk in Drenthe, de Dag van de Megalitische Cultuur plaats.

3
juni

3 jun

Eerdere edities:
In 2022: 11 juni
In 2020: 6 juni
In 2019: 25 mei
Deze site gebruikt Cookies.