7 maart

Dag van de Infranatuur

7 maart - 15 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 maart 10:37


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

De Dag van de Infranatuur heeft veel met groen en duurzaamheid te maken. Dat is wat we opmaken uit de ietwat vage en bestuurlijke tekst in het aanmeldformulier van de Dag, maar daar houdt ons begrip ook wel een heel eind op. Wat we weten is dat de Dag van de Infranatuur een congres is dat door verschillende 'industriepartners' wordt georganiseerd, en dat vooral draait om het vergroenen van de openbare ruimte.

Tijdens de Dag kunt u naar workshops met ingewikkelde en weinigzeggende titels zoals 'Beoordelingssystematiek bermbeheer' en 'Ik heb last van invasieve exoten, wat nu?'. We betwijfelen niet dat dit voor mensen in dit werkveld gesneden koek is, maar wij kunnen er weinig biologisch-duurzame-Max Havelaar-chocola van maken. Hoeft misschien ook niet, want u wordt volgens de organisatie 'geprikkeld en geïnspireerd om biodiversiteit in het werk te verankeren'.

De Dag wordt georganiseerd door een allegaartje van instanties zoals de Ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, waterschappen, gemeentes, de Vlinderstichting, en ProRail. Het congres vindt plaats bij Rijkswaterstaat in Utrecht. Meer informatie vindt u hier.

Verwante Dagen

Dag van het Park
26 mei
Een uit België overgenomen initiatief welk begon in 1991, hier in Nederland georganiseerd door de ANWB, die deze dag sinds 2011 jaar uitroept tot de Dag van het Park.

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

Internationale Dag voor de Rivier (en Tegen Dammen)
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

Deze site gebruikt Cookies.