10 oktober

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs

10 oktober - 10 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 oktober 09:57


Categorie:
170-butterfly Duurzaamheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Vroeger was er nog de Dag van de Duurzaamheid. Dat was één van de bekendste Dagen van het jaar: heel Nederland deed mee met duurzame initiatieven, ging milieuprikken, wees met opgeheven vinger naar Shell, en deed een warme trui in plaats van de verwarming aan. Maar de Dag van de Duurzaamheid bestaat niet meer, en heeft plaatsgemaakt voor de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs. Op die Dag wordt voorlichting gegeven over, wel, duurzaamheid.

De Dag van de Duurzaamheid is opgericht door de coöperatie Leren Voor Morgen, en vindt 10 oktober plaats. De Dag is een voortzetting van de normale Dag van de Duurzaamheid, die tussen 2008 en 2018 plaatsvond. De organisatie zegt dat het 'voortaan elke dag Dag van de Duurzaamheid is', en dat deze nieuwe Dag specifiek wordt aangegrepen om meer te leren over het onderwerp. Daarom zijn er, net als tijdens de Voorleesactie, verschillende activiteiten door het hele land te vinden. Die hebben te maken met educatie over duurzaamheid. Er worden bijvoorbeeld sessie gehouden die mensen leren duurzamer te leven, of u kunt zich deze Dag beter verdiepen in het plaatsen van zonnepanelen op uw dak.

Alle informatie vindt u op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl


Wens iemand een Fijne Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs!
Verwante Dagen

Dag van de Infranatuur
7 maart
De biodiversiteit in Nederland staat al jaren onder druk. Zo is het slecht gesteld met de bijen- en vlinderstand in Nederland en zijn de maatschappelijke gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de landbouw niet te overzien.

Duurzame Dinsdag
3 september
Zoveel duurzaamheid, overal om ons heen. Hele websites over het onderwerp. Het is zo hip, zo nieuw, en nog steeds is lang niet overgestapt - al maken we progressie.

10
oktober

10 okt

Komende Dagen
Antillendag
Antillendag
21 oktober
Wereld Stotterdag
Wereld Stotterdag
22 oktober
Wereld Moldag
Wereld Moldag
23 oktober
Deze site gebruikt Cookies.