27 april

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict

27 april - 39 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 22:21


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict. Onder de hashtag #GirlsinICT worden mensen, maatschappijen, werkgevers en het onderwijs opgeroepen zich in te spannen het vrouwelijk geslacht achter de computer te krijgen.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, maar eigenlijk is het vooral een vertaling van een evenement dat Girls In Ict heet. Dat wordt ieder jaar op 27 april gevierd.

Op de Dag vinden promotiecampagnes plaats om vrouwen de ict in te krijgen. Dat gebeurt door het delen van inspirerende verhalen, dialoogtafels te organiseren en open dagen te organiseren. De Dag is georganiseerd door de International Telecommunication Union (ITU).

Als u wilt meedoen of meer informatie wilt hebben, dan kunt u kijken op deze website van de ITU.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict!
Verwante Dagen

Dag van de Praktijkondersteuner
22 mei
De praktijkondersteuner is een essentieel onderdeel van iedere huisartsenpraktijk. Hij of zij zorgt ervoor dat alles in een huisartsenpost op rolletjes loopt - medicijnen inslaan, afspraken regelen, zorgen dat de dokter genoeg pennen heeft om onleesbare recepten uit te schrijven… Het is zelfs zo’n belangrijke taak, dat ‘de praktijkondersteuner’ een eigen Dag krijgt.

Internationale Dag van het Vrouwencondoom
16 september
Condooms zijn inmiddels zo'n gemeengoed geworden dat er vaak reclame voor op tv komt, maar er is een vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: Het vrouwencondoom.

Wereld Anosmiedag
27 februari
Kunt u het zich voorstellen hoe het is om niets te ruiken? Goed, soms zal het voordelen hebben, maar in het algemeen is een voorjaarswandeling toch minder leuk zonder de geur van versgemaaid gras en smaakt een kop koffie toch minder lekker.

27
april

27 apr

Deze site gebruikt Cookies.