30 maart is het tijd om eens lekker filosofisch te gaan neuzelen over de zin van het lezen en dat soort dingen, die we normaal vooral bespreken na het nuttigen van enkele geestverruimende middelen. Maar toch zijn er genoeg studenten die nog kiezen voor deze studierichting. Waarom? Joost mag het weten. Ze krijgen in ieder geval wel een Dag.
De Dag van de Filosofie wordt georganiseerd door de Universiteit van Tilburg (van de afdeling Filosofie natuurlijk), in samenwerking met de Avans Hogeschool en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (bkkc). Er is een heel programma, dat uiteraard vooral in het teken staat van filosoferen. Met jezelf, en met elkaar, als het maar gaat rondom het thema 'Rust en Onrust'. Wat dat precies inhoudt, kan heel breed zijn, maar er wordt in ieder geval aandacht aan besteed met 'kunst en muziek'.
Informatie over deze Dag, inclusief het programma, staat op dagvandefilosofie.nl..
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.
4 april
4 apr
Eerdere edities: In 2020: 4 april In 2019: 30 maart In 2018: 21 april