17 november

Internationale Dag van de Student

17 november - over 183 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Student

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

Tegenwoordig wordt de Dag aangegrepen door studenten wereldwijd om te strijden voor goede scholing voor iedereen en het belang van jarenlang steun trekken van de staat door vage opleidingen als bijvoorbeeld "econometrie" of te volgen.

Meer informatie is eigenlijk overal op internet wel te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Student!




Verwante Dagen

Dag van de Examenleerling
17 april
$datum is een belangrijke dag voor 190.000 Nederlanders; dat is voor hen vaak de laatste schooldag voor hun eindexamens beginnen. Die vindt na de meivakantie plaats en is een significant moment voor deze scholieren.

Dag van de Leerlingenraad
22 mei
In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

17
november

17 nov

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.