15 januari

Dag van de Elfstedentocht

15 januari - 13 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Dag van de Elfstedentocht

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met een beetje pech gaan we nooit meer een Elfstedentocht meemaken. Jammer, maar ook de oerhollandse Tocht der Tochten is door de klimaatcrisis geraakt. Op 15 januari proberen we oude tijden te laten herleven. Dat begon in 2020, want toen was het de 111e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, en dus de Dag van de Elfstedentocht.

De Dag van de Elfstedentocht vindt niet plaats op het ijs (want dat bestaat niet meer), en in tegenstelling tot vorig jaar ook niet fysiek in musea en bibliotheken. We zitten immers niet alleen in een klimaatcrisis maar ook in een globale gezondheidscrisis dus moet de Dag dit jaar online. Maar natuurlijk vindt de Dag voornamelijk plaats in de harten van het Friese volk. It giet o(a)nline!

Een officiële website is er niet echt, maar kijk bijvoorbeeld eens op sportgeschiedenis.nl voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Elfstedentocht!
Verwante Dagen

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

Internationale Dag van de Dans
29 april
$datum is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans!

Internationale Dag van de Sneeuw
16 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

15
januari

15 jan

Komende Dagen
Wereld Lepradag
Wereld Lepradag
30 januari
Deze site gebruikt Cookies.