31 januari

Dag van de Directeur

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht31 januari 2019 - 1207 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:13


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Docenten zijn natuurlijk de spil en de kracht van het onderwijs, maar er is één iemand die altijd over het hoofd wordt gezien: de directeur. Voor veel leerlingen de laatste persoon die je wil zien als je de klas wordt uitgestuurd, maar voor het bestuur van een school een onmisbaar lid van het personeelsbestand. In België zien ze dat ook in. Daar is 31 januari namelijk de Dag van de Directeur.

Die Dag is bedoeld om niet de docent, maar de directeur van een school in het zonnetje te zetten. Wat doet die man de hele dag in zijn kantoor, en waarom is het zo belangrijk? Verschillende scholen in Vlaanderen doen aan de Dag mee. In Nederland wordt de Dag niet echt gevierd, maar ook hier is het natuurlijk te vieren door de directeur van uw kind eens te bedanken voor zijn tomeloze inzet.

Een officiële website is er niet, maar wie zoekt op sociale media vindt vanzelf meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Directeur!
Verwante Dagen

Wereld Logicadag
14 januari
Je zou het na 2+-coronajaren misschien niet zo snel denken, maar logisch nadenken is een van de meest fundamentele dingen die we als mensheid kunnen doen.

Dag van de Leid(st)er
15 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

Dag van het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling
20 november
Een van de belangrijkste dingen waar we het collectie wel over eens kunnen zijn is dat goed onderwijs de basis van een goed leven is. Onderwijs is win-win, voor kinderen en voor de wereld, en dat vieren we op $datum.

31
januari

31 jan

Eerdere edities:
In 2019: 31 januari
Deze site gebruikt Cookies.