Nederland staat meer en meer bekend als een land van grote dozen. Grote, grijze gebouwen die de prachtige Nederlandse vergezichten bederven, waarin de Bols en Amazons en Coolblues bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week door het land pompen. Maar op die grijze, grauwe bedrijventerreinen liggen ook economische kansen, denkt Stichting CLOK, dat op 23 mei de Dag van de Bedrijventerreinen organiseert.
CLOK, het Centrum voor Lokale Ondernemers Kringen, organiseert deze Dag voor 'besturen van ondernemersverenigingen, besturen van bedrijventerreinen, parkmanagementbesturen, parkmanagers en beleidsmedewerkers EZ en accountmanagers voor bedrijven van gemeenten'. In feite is de Dag van de Bedrijventerreinen een congresdag voor iedereen die bezig is met dit onderwerp. Die draait vooral om geld verdienen zoals het de oerhollandse handelsgeest betaamt. Onderwerpen zijn onder andere: "Stakeholders meekrijgen bij het creëren van waarde op een bedrijventerrein" en "Kwaliteit werklocaties verbeteren door het aanjagen van private investeringen". Vooral voor de professional dus, en specifiek diegenen die weinig ophebben met de omgeving en kwaliteit van leven.
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.
Vroeger leek dit nog een welhaast communistisch taboe waar zelfs de meest linkse politieke partij zijn vingers niet aan durfde te branden, maar anno 2020 gaan er steeds meer serieuze stemmen om te experimenteren met een universeel basisinkomen.
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.