16 maart

Dag van de Thuiswerker

16 maart - 189 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:46

Dag van de Thuiswerker

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Thuiswerken is, na twee jaar corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden. Uitgerekend op 16 maart vindt dan ook de Dag van de Thuiswerker plaats, om te vieren dat thuiswerken helemaal niet zo eng hoeft te zijn als de Nederlandse ceo's denken.

De Dag van de Thuiswerker is in 2021 in het leven geroepen door Webmastery, een vrij willekeurig socialemediabureau. Die willen de Dag gebruiken om de meerwaarde van vanuit huis werken uit te lichten. In de praktijk wordt de Dag nu vooral nog aangegrepen door andere PR-bureau's om stukken te publiceren over thuiswerken, en niet zozeer door bedrijven die thuiswerken al helemaal hebben omarmd - al is dat wel de bedoeling van de Dag.

Desondanks kunt u zelf ook meedoen door gewoon een dagje niet naar kantoor te gaan. Als thuiswerken in uw organisatie nog niet is doorgedrongen, wijs uw baas dan op de voordelen. Sta er ook eens bij stil hoeveel CO2-uitstoot u bespaart door niet te forenzen, of probeer uw productiviteit van de afgelopen twee jaar eens te vergelijken met die van daarvoor. Grote kans dat die er helemaal niet op is achteruitgegaan!

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van Webmastery.

Wens iemand een Fijne Dag van de Thuiswerker!
Verwante Dagen

Dag van de Praktijkmanager
11 mei
Een praktijkmanager is iemand die in de zorg werkzaam is om orde op zaken te stellen binnen bijvoorbeeld tandartspraktijken of begeleide bewoningen. De praktijkmanager zorgt voor al het administratieve werk, en al het geregel in het algemeen dat de specialist van het werk afhoudt waar hij voor is aangesteld.

Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede
17 oktober
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.

Internationale Dag van de Accountant
10 november
Accountants staan doorgaans niet bekend als de meest sexy beroepsgroep - tenzij ze weer bij een chique kantoor zoals PWC of KPMG werken. Evenwel gaat er in de sector veel geld om en dat zorgt er ook voor dat accountants zichzelf heel belangrijk vinden.

16
maart

16 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 16 maart
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.