16 maart

Dag van de Thuiswerker

16 maart - 80 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:46

Dag van de Thuiswerker

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Thuiswerken is, na twee jaar corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden. Uitgerekend op 16 maart vindt dan ook de Dag van de Thuiswerker plaats, om te vieren dat thuiswerken helemaal niet zo eng hoeft te zijn als de Nederlandse ceo's denken.

De Dag van de Thuiswerker is in 2021 in het leven geroepen door Webmastery, een vrij willekeurig socialemediabureau. Die willen de Dag gebruiken om de meerwaarde van vanuit huis werken uit te lichten. In de praktijk wordt de Dag nu vooral nog aangegrepen door andere PR-bureau's om stukken te publiceren over thuiswerken, en niet zozeer door bedrijven die thuiswerken al helemaal hebben omarmd - al is dat wel de bedoeling van de Dag.

Desondanks kunt u zelf ook meedoen door gewoon een dagje niet naar kantoor te gaan. Als thuiswerken in uw organisatie nog niet is doorgedrongen, wijs uw baas dan op de voordelen. Sta er ook eens bij stil hoeveel CO2-uitstoot u bespaart door niet te forenzen, of probeer uw productiviteit van de afgelopen twee jaar eens te vergelijken met die van daarvoor. Grote kans dat die er helemaal niet op is achteruitgegaan!

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van Webmastery.

Wens iemand een Fijne Dag van de Thuiswerker!
Verwante Dagen

Dag van de Praktijkmanager
11 mei
Een praktijkmanager is iemand die in de zorg werkzaam is om orde op zaken te stellen binnen bijvoorbeeld tandartspraktijken of begeleide bewoningen. De praktijkmanager zorgt voor al het administratieve werk, en al het geregel in het algemeen dat de specialist van het werk afhoudt waar hij voor is aangesteld.

Dag van de ZZP'er
15 april
De zzp'er is de motor van de economie. Flexwerkers geven de zekerheid en stabiliteit van een vast inkomen op voor vrijheid en avontuur and belastingvoordeel, en die flexibiliteit maakt hen een belangrijke motor van de economie.

Dag van de Modern Werkende
11 mei
Vroeger kon je gewoon op je achtiende met een hogeschooldiploma een bedrijf binnenlopen, om een baan vragen, en 45 jaar later met een gouden horloge in je ene hand en je riante pensioen in de andere lekker van je schemerjaren genieten.

16
maart

16 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 16 maart
Deze site gebruikt Cookies.