28 maart

Witte Donderdag

28 maart - 118 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 18:33

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een katholieke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat tijdens deze feestdag kruisbeelden traditioneel werden versierd met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 28 maart. Op Wikipedia vindt u meer informatie, maar wie kan de informatie nou nog beter geven dan jezus.nl?

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Moederdag
12 mei
Behoeft Moederdag nog extra informatie? Op deze Dag, iedere tweede zondag in mei, is het een feest voor de enige vrouw in ons leven die onvoorwaardelijk van ons houdt: Onze Moeder!

Dag van de Grap
1 april
Deze Dag is algemeen bekend als 1 april, een Dag waarop het de traditie is om grappen met elkaar uit te halen. Nu is het zout in de koffie van je leraar gooien al wat achterhaald, maar er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de Dag te vieren.

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

28
maart

28 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 6 april
In 2022: 14 april
In 2021: 1 april
Deze site gebruikt Cookies.