1 april

Witte Donderdag

1 april - 17 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 14 januari 20:58

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een Christelijke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat we tijdens deze feestdag onze kruisbeelden versieren met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 18 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, of u kunt kijken op de website van de kerk.

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Dag van de Grap
1 april
Deze Dag is algemeen bekend als 1 april, een Dag waarop het de traditie is om grappen met elkaar uit te halen. Nu is het zout in de koffie van je leraar gooien al wat achterhaald, maar er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de Dag te vieren.

Allerheiligen
1 november
Allerheiligen. ALLE heiligen. Dat zijn er een heleboel. De katholieke (en Anglicaanse) kerk hebben nogal wat heiligen in hun midden. Een paar daarvan kennen we goed, zoals de heilige Valentijn waarnaar Valentijnsdag is vernoemd, of de heilige Franciscus (Dierendag).

Koningsdag
27 april
Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt.

1
april

1 apr

Eerdere edities:
In 2020: 9 april
In 2019: 18 april
In 2018: 29 maart
Komende Dagen
Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
22 april
Deze site gebruikt Cookies.