24 oktober

Wereldontwikkelingsdag

24 oktober - over 20 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereldontwikkelingsdag

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben. Enfin, wij zijn daar wel blij mee, en gaan 24 oktober (waarop we toch al zo veel te vieren hebben) ook lekker ontwikkelen. Want dat doe je op Wereldontwikkelingsdag.

In het bijzonder gaat het om ontwikkelingsvraagstukken die met de globalisering te maken hebben. Het uitwisselen van informatie tussen landen en bijvoorbeeld innovaties op het gebied van communicatieve technologie worden op deze Dag gestimuleerd. Uiteraard met de achterliggende gedachte om armoede te bestrijden en concurrentie en economische groei te versterken.

Hoe doen we dit? Nou, door internationale samenwerking te zoeken. En wel op De Dag van de Verenigde Naties, omdat op die Dag - in 1970 - de Internationale Ontwikkelingsstrategie werd aangenomen. Succes vandaag!

Wens iemand een Fijne Wereldontwikkelingsdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Fatsoenlijk Werk
7 oktober
De World Day of Decent Work is een Dag die staat voor onder andere veiligheid op het werk. Er zijn talloze beroepen die zo onveilig zijn dat hier iets aan gedaan moet worden.

Internationale Dag van Solidariteit met Antifascistische Gevangenen
25 juli
Deze Dag, die in 2014 is uitgeroepen tot Dag van de solidariteit met Jock Palfreeman – een Australische man die in Bulgarije een straf van twintig jaar uitzit omdat hij twee Roma-mannen had verdedigd tegen een aanval van fascistische voetbalvandalen, is bedoeld om de grenzen te doorbreken en een internationaal antwoord tegen het fascisme te formuleren.

Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag
24 november
Het Wachtwoord, het bastion van digitale veiligheid, de sleutel tot uw meest persoonlijke geheimen en uw allerdiepste verlangens, waarachter uw geld, uw familiefoto's, uw hypotheekpapieren, uw complete digitale identiteit liggen.

24
oktober

24 okt

Deze site gebruikt Cookies.