12 oktober

Wereld Reumadag

12 oktober - over 79 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Reumadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving. De Dag is georganiseerd door ARI (Arthritis Rheumatism International). In Nederland staan ook het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond er achter. Om het thema heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Het thema van Wereld Reumadag is dit jaar: 'Don’t Delay, Connect Today'. Het thema gaat over hoe een vroege diagnose goed kan zijn in de behandeling van reuma.

Kijk ondertussen even op deze website of op de website van de Reumafonds.

Wens iemand een Fijne Wereld Reumadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Gehoor
3 maart
Op $datum is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan.

Dag van de Doktersassistente
7 maart
De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient.

Wereld Anosmiedag
27 februari
Kunt u het zich voorstellen hoe het is om niets te ruiken? Goed, soms zal het voordelen hebben, maar in het algemeen is een voorjaarswandeling toch minder leuk zonder de geur van versgemaaid gras en smaakt een kop koffie toch minder lekker.

12
oktober

12 okt

Deze site gebruikt Cookies.