12 oktober

Wereld Reumadag

12 oktober - over 62 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Reumadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving. De Dag is georganiseerd door ARI (Arthritis Rheumatism International). In Nederland staan ook het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond er achter. Om het thema heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Het thema van Wereld Reumadag is dit jaar: 'Don’t Delay, Connect Today'. Het thema gaat over hoe een vroege diagnose goed kan zijn in de behandeling van reuma.

Kijk ondertussen even op http://www.worldarthritisday.org/ of op de website van de Reumafonds.

Wens iemand een Fijne Wereld Reumadag!
Verwante Dagen

Nationale Zeldzame-Ziektendag
28 februari
Als frequente bezoeker van deze website weet u dat er veel ziekten zijn die een eigen Dag krijgen. Veelvoorkomende ziekten als kanker, aids, hemofilie.

Internationale Dag van de Ziekte van Duchenne
7 september
De ziekte van Duchenne is een aangeboren, erfelijke spierziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij jongens, en ondanks de zeldzaamheid zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen kinderen die eraan lijden.

Internationale Dag van de Nier
10 maart
Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd.

12
oktober

12 okt

Deze site gebruikt Cookies.