5 mei

Wereld Atletiekdag

5 mei - 31 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:44

Wereld Atletiekdag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor. Ook de jeugd van tegenwoordig wil nog eens wat te zwaar zijn, maar volgens de International Association of Athletics Federations kan dat simpel opgelost worden als we maar met z'n allen flink gaan sporten. Dat gebeurt op dit jaar op 5 mei, tijdens Wereld Atletiekdag.

De IAAF wil vooral duidelijk maken dat sporten onderdeel is van een gezonde levensstijl en dat kinderen er daarom op school mee moeten leren omgaan. Ieder jaar "ergens in mei" vindt daarom Wereld Atletiekdag plaats, die bedoeld is om scholen en sportclubs samen te laten werken om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Wat er tijdens de Dag te doen is laat zich raden. Er zijn overal sportactiviteiten, dus informeer eens bij uw lokale atletiekvereniging wat er te doen is. Organiseren die niks? Geen excuus, dan trekt u zelf de sportschoenen maar aan om in uw eentje te hordelopen.

Informatie over de Dag staat op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Atletiekdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Dans
29 april
$datum is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans!

Internationale Dag van de Sneeuw
15 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

5
mei

5 mei

Eerdere edities:
In 2022: 5 mei
In 2016: 14 mei
In 2013: 11 mei
Deze site gebruikt Cookies.