5 mei

Wereld Atletiekdag

5 mei - 18 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 00:25

Wereld Atletiekdag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor. Ook de jeugd van tegenwoordig wil nog eens wat te zwaar zijn, maar volgens de International Association of Athletics Federations kan dat simpel opgelost worden als we maar met z'n allen flink gaan sporten. Dat gebeurt op dit jaar op 14 en 5 mei, tijdens Wereld Atletiekdag.

De IAAF wil vooral duidelijk maken dat sporten onderdeel is van een gezonde levensstijl en dat kinderen er daarom op school mee moeten leren omgaan. Ieder jaar "ergens in mei" vindt daarom Wereld Atletiekdag plaats, die bedoeld is om scholen en sportclubs samen te laten werken om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Wat er tijdens de Dag te doen is laat zich raden. Er zijn overal sportactiviteiten, dus informeer eens bij uw lokale atletiekvereniging wat er te doen is. Organiseren die niks? Geen excuus, dan trekt u zelf de sportschoenen maar aan om in uw eentje te hordelopen.

Informatie over de Dag staat op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Atletiekdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Sneeuw
16 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

Wereld Tai Chi-Dag
30 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

5
mei

5 mei

Eerdere edities:
In 2016: 14 mei
In 2013: 11 mei
In 2012: 11 mei
Deze site gebruikt Cookies.