1 oktober

Wereld Wandeldag

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
1 oktober 2023 - 264 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:26

Wereld Wandeldag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wandelen is gezond. Zeker in Nederland is een lekker stukje lopen ook nog eens doodeenvoudig - hoger dan een verkeersdrempel komen onze heuvels doorgaans niet. Op 1 oktober is het Wereld Wandeldag, om het belang van een goede mars te onderstrepen.

Op Wereld Wandeldag zijn er over de hele wereld evenementen te volgen. Dat zijn met name wandeltochten. Kies in uw buurt zelf een route uit, kort of lang, en ga de paden op en de lanen in. Misschien blijkt het nog veel leuker dan u al dacht! Nu alleen nog hopen op mooi weer.

Kijk voor meer informatie op worldwalkingday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Wandeldag!
Verwante Dagen

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

Internationale Dag van de Sneeuw
21 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

Internationale Dag van de Dans
29 april
$datum is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans!

1
oktober

1 okt

Eerdere edities:
In 2023: 1 oktober
In 2022: 2 oktober
In 2019: 5 oktober
Deze site gebruikt Cookies.