29 september

Dag van de Stad

29 september - over 49 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 17:03

Dag van de Stad

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Eerder vond de Internationale Dag van de Stad plaats, een Dag die door de Verenigde Naties werd opgericht om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen van urbanisatie. Op 29 september doen we die Dag op nationaal niveau nog eens dunnetjes over. Het is dan in Nederland de Dag van de Stad.

De Nederlandse Dag van de Stad is een evenement waarop 'iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio's' bij elkaar kan komen. Dat gebeurt tijdens een congres in gaststad Tilburg. De Dag van de Stad wordt opgericht door een hele rits aan organisaties en ministeries, en is bedoeld om 'te inspireren, te informeren en te agenderen'. In de praktijk betekent dat, naast een hoop ambtelijk jargon, dat er wordt gesproken over hoe zaken als economie, onderwijs en duurzaamheid in stedelijke gebieden beter kunnen worden door samenwerking.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van één van de organisatoren, G32.

Wens iemand een Fijne Dag van de Stad!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
25 oktober
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet.

Wereld Denkdag
22 februari
Als we heel eerlijk moeten zijn hebben we geen flauw idee waar Wereld Denkdag (World Thinking Day) over gaat... De organisatie ligt volledig in handen van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Internationale Dag van de Rechten van de Mens
10 december
De Verenigde Naties zijn opgericht met hun doel om mensenrechten wereldwijd te promoten of humanitaire omstandigheden wereldwijd te verbeteren. En daar hoort uiteraard een Dag bij!

29
september

29 sep

Eerdere edities:
In 2020: 16 november
In 2019: 28 oktober
In 2018: 29 oktober
Deze site gebruikt Cookies.