14 december

Paarse Vrijdag

14 december - 3 dagen geleden elke 2e vrijdag van december
In 2019 op 13 december
Aangepast op 14 december 12:07

Paarse Vrijdag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Iedere tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op die Dag dragen scholieren en studenten de hele dag paarse kleding, om daarmee hun solidariteit te tonen met de LGBT-gemeenschap.

Paarse Vrijdag werd in 2010 voor het eerst in Nederland georganiseerd, en lijkt veel op Spirit Day dat in Amerika op dezelfde manier wordt gevierd. De Dag steunt homo's en transgenders, omdat homoseksuele studenten over het algemeen vaker spijbelen en school als minder leuk ervaren. Door het dragen van paarse kleding kunnen scholieren laten zien dat ze homo's accepteren.

Meer informatie is onder andere te vinden op Wikipedia.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Afrikaanse Vrouw
31 juli
De Afrikaanse Unie heeft 31 juli uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Afrikaanse Vrouw. De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen op het continent, want die is op z'n zachtst gezegd nog niet al te best.

Landelijke Dag Tegen Pesten
19 april
Kent u die campagnes van vroeger op de basisschool nog? Die tegen pesten? Dan moest je, als je je gepest voelde, iets zeggen in de trant van: "Stop is stop!

Dag van de Positiviteit
1 november
Het is heus niet allemaal kommer en kwel. Soms is het niet zo vreselijk. Vergeet de gure herstwolken, de vergankelijkheid van het leven, de naderende Derde Wereldoorlog, en bekijk het leven eens van de positieve kant!

14
december

14 dec

Deze site gebruikt Cookies.