9 november

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

9 november - 15 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 8 november 18:32

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Dit jaar is de Internationale Dag tegen het Facisme en Antisemitisme extra mooi. Een paar dagen nadat de oranje narcist in Amerika uit het Witte Huis is gestemd staan we stil bij hoe hoe het facisme samenlevingen kan verwoesten. We staan ieder jaar stil bij de gevolgen van het facisme, en de slachtoffers ervan, maar ook bij hoe makkelijk een ogenschijnlijk normale bevolkingsgroep kan afglijden tot een populistische wij-zijbeschaving - getuige het Amerika van de afgelopen 4 jaar.

De datum van 9 november is niet geheel toevallig gekozen. In 1938 was dit de dag van de Kristallnacht, de dag waarop de nazi's hun hetze tegen de Joden begonnen door overal synagoges in brand te steken en winkels te vernielen. Deze Dag is opgericht door de Verenigde Naties.

Wereldwijd worden er allerlei reclamecampagnes gestart tegen deze ernstige vorm van discriminatie. Kijk even op www.UnitedAgainstRacism.org als u informatie wilt.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen
25 november
Je zou denken dat het vanzelfsprekend is dat je geen geweld pleegt tegen vrouwen, maar helaas komt dat nog veel te vaak voor. Een gigantisch aantal vrouwen heeft hier in haar leven eens mee te maken, en erger nog: vaak blijven zulke zaken onbekend.

Internationale Dag van de Brandweer
4 mei
Het is niet gemakkelijk om brandweerman te zijn. Overal zijn deze vuurvechters nodig om vlammen in de pan en kortsluitende TV's te bestrijden. Op $datum ieder jaar vieren we daarom de Internationale Dag van de Brandweer, om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze stoere mannen uitoefenen.

Dag van de Lange Mensen
21 juni
Als Lang Mens heb je het niet makkelijk. Goed, met concerten kijk je makkelijk over iedereen heen, maar dat weegt niet op tegen de krappe busstoeltjes, de beenruimte die je mist in het vliegtuig, de constante vragen of het koud is daarboven.

Deze site gebruikt Cookies.