9 november

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

9 november - over 112 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als u dacht dat het facisme na de Tweede Wereldoorlog definitief was verslagen, hebben we slecht nieuws voor u. Ook het antisemitisme is beslist niet iets dat we kunnen bagatelliseren als 'ach, dat waren die gekke Duitsers maar'. Sterker nog, ons parlement bevat ook dit jaar nog steeds een aantal uitgesproken facisten, racisten en Joden-haters. Oplettendheid tegen deze vorm van democratie- en vrijheidsondermijnende bruinhemden blijft geboden, en daar staat we op 9 november even bij stil. Het is dan de Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De datum is niet geheel toevallig gekozen; in 1938 vond toen de Kristallnacht plaats, de dag waarop de nazi's hun hetze tegen de Joden begonnen door overal synagoges in brand te steken en winkels te vernielen.

Wereldwijd worden er allerlei reclamecampagnes gestart tegen deze vorm van discriminatie. Informatie kunt u vinden op dayagainstfacism.eu, of op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme!
Verwante Dagen

Wereld Fetishdag
19 januari
Op Wereld Fetishdag geven we steun en aandacht aan mensen met unieke kinks. Bijvoorbeeld mensen die opgewonden raken van leer, voeten of andere specifieke zaken.

Burendag
28 september
Landelijke Burendag vindt ieder jaar plaats op de vierde zaterdag van september. Vanaf 2006 wordt deze ieder jaar weer gevierd. De Dag is bedoeld om onderling meer contact met uw buren te krijgen, zodat u niet vereenzaamt.

Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder
21 maart
Kent u nog die volwassen kerels die in een Batman-pak op Buckingham Palace klommen? Ze waren een paar jaar geleden vaak op TV en behoren tot de organisatie Parents Without Partners.

9
november

9 nov

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.