In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag! En dat is niet zo maar 9 oktober, meneer Van Dam is dan namelijk jarig.
In Het krokettenboek staat alles wat Johannes weet over Kroketten en pleit hij voor een hogere plaats voor de kroket op de gastronomische ladder. Uiteraard doen ook Kwekkeboom en Van Dobben mee aan de Dag.
Gelukkig hebben we hier een frituurpan op de redactie en kunnen we in onze pauze wat kroketten in slaan. Dan kunnen we, aan het eind van deze Dag, onszelf eens lekker belonen met een duchtige vleessnack. Wij houden wel van gastronomie!
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
Vroeger hadden we alleen Max Havelaar. Dat was retedure koffie of chocolade, maar wel helemaal duurzaam geproduceerd. Toen was dat nog een heel hip merk waarmee je kon laten zien dat je echt wel veel gaf om de minderbedeelden van de wereld.