De horeca is per definitie een gebied waar u gewoon langs kunt komen, maar op 15 april gooien de hotels, restaurants en cafés er nog een schepje bovenop. Dan is het namelijk de Nationale Horecadag, waarbij u als klant gast niet alleen op het terras of aan de toog kunt zitten, maar ook een letterlijk kijkje in de keuken kunt nemen.
De Nationale Horecadag is in het leven geroepen door de Koninklijke Horeca Nederland en de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, twee belangenorganisaties die trots zijn op hun werk. Daarom organiseren zij een Dag waarop de hele sector niet alleen drankjes hoeft rond te brengen, maar ook trots mag vertellen over wat zij doen. Ook is het mogelijk om te kijken bij groothandels of andere leveranciers. Er is een hashtag te volgen, #WijZijnDeHoreca.
Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving.
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.
15 april
15 apr
Eerdere edities: In 2020: 15 april In 2019: 21 mei