9 juni

Nationale Datacenterdag

9 juni - 117 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 juni 12:48

Nationale Datacenterdag

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Datacenters zijn niet populair. Het zijn grote grijze dozen in een anders prachtig landschap en ze vreten bakken energie terwijl we midden in een energiecrisis zitten. Ze houden de gemoederen flink bezig, beloven geld en werk en status maar leveren daar in de praktijk niks van. Nee, de gebouwen vol servers zijn we in Nederland liever kwijt dan rijk, maar daar willen de datacentra zelf natuurlijk niet aan. Die organiseren op 9 juni de Nationale Datacenterdag, waarop u een kijkje achter de digitale schermen kunt nemen om uw mening bij te stellen.

De Nationale Datacenterdag is georganiseerd door de Dutch Data Center Association, de branchevereniging die opkomt voor de belangen van de stroomvreters. In een handvol datacenters in Nederland kunt u op bezoek gaan om te zien hoe de lampjes flikkeren en waar die groene energie nu precies heen gaat. Datacenters op Schiphol of in Friesland, Rotterdam en Eindhoven gooien de deuren open.

Meer informatie over de Dag en hoe u zich kunt (lees: moet) aanmelden vindt u op deze website.

Wens iemand een Fijne Nationale Datacenterdag!
Verwante Dagen

Dag van de Heftruckchauffeur
8 mei
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!

Dag van de ZZP'er
4 juni
De zzp'er is de motor van de economie. Flexwerkers geven de zekerheid en stabiliteit van een vast inkomen op voor vrijheid en avontuur and belastingvoordeel, en die flexibiliteit maakt hen een belangrijke motor van de economie.

Dag van de Freelancer
6 oktober
Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen draait de economie volledig op freelancers, zelfstandigen en eenpitters. Die willen zich niet binden aan één werkgever, maar de vrijheid hebben om opdrachten aan te nemen wanneer en waar zij willen.

9
juni

9 jun

Deze site gebruikt Cookies.