4 oktober

Wereld Dierendag

4 oktober - over 54 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Dierendag

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In feite behoeft Wereld Dierendag geen informatie. Op deze unaniem bekende Dag staat natuurlijk alles in het teken van dieren, wat door vrijwel alle huisdierenbezitters ter wereld wordt gevierd.

4 oktober is gekozen als datum voor Dierendag, omdat dit de sterfdatum is van St. Franciscus van Assisi. Hij stond bekend als een heilige die vooral veel aandacht besteedde aan dieren en veel van ze hield. Volgens de legendes rond hem kon hij zelfs met ze spreken. In het jaar 1226 stierf hij. In 1929 werd er in Wenen werd tijdens een internationaal congres voor dierenverenigingen besloten om 4 oktober jaarlijks uit te roepen tot Wereld Dierendag. In 1930 was in Nederland deze eerste Dag.

Wens iemand een Fijne Wereld Dierendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de Gibbon
24 oktober
Apen lijken zo erg op mensen dat een 'Dag van de Aap' niet genoeg is. Daarvoor zijn ze, net als mensen, te divers. Dat is wat hen juist zo leuk maakt.

Internationale Dag van de Otter
25 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

4
oktober

4 okt

Deze site gebruikt Cookies.