3 november

Wereld Kwallendag

3 november - over 85 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Kwallendag

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar is het op 3 november Wereld Kwallendag. Onze bedrijfsleider is een kwal, maar daar gaat de Dag niet over. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggegraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal. Kwallen komen overal ter wereld voor. Ze hebben geen botten, hersenen of bloed, en het zijn géén vissen. Eigenlijk zijn kwallen ook maar gewoon raar en (denken we) een beetje kwaadaardig.

Dit jaar heeft Nationale Geographic een filmpje gemaakt over kwallen ten faveure van de Kwallendag. De Dag wordt ook gevierd door natuur- en wetenschapsorganisaties. U vindt bijvoorbeeld informatie op de website van de Amerikaanse NOAA. Nu nog maar hopen dat onze bedrijfsleider dit niet leest.

Wens iemand een Fijne Wereld Kwallendag!
Verwante Dagen

Dag van het Texelse Schaap
14 juli
Een waardig feest, dit jaar op $datum op het grootste der Waddeneilanden. Daar wordt van 11 tot 17 uur de Dag van het Texelse Schaap gehouden. Wat een Texels schaap zo Texels maakt, weten we niet zeker, maar het belooft een groots festijn te worden in Den Hoorn (op Texel uiteraard).

Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten
17 mei
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

3
november

3 nov

Deze site gebruikt Cookies.