29 oktober

Wereld Psoriasisdag

29 oktober - over 25 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Psoriasisdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Psoriasis Dag is een jaarlijkse Dag die ieder jaar op 29 oktober wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die op arthritis lijkt. De Dag geeft "een internationaal gezicht aan de 125 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan psoriasis of psoriasistische arthritis".

Wereldwijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd om mensen hiervan bewust te maken. Lees hier alles over de Dag.

Wens iemand een Fijne Wereld Psoriasisdag!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Patiëntenrechten
18 april
We leven in tijden waarin we veel zorg nodig hebben. We worden ouder en dikker, dus we liggen straks veel meer en vaker in ziekenhuizen. We gaan meer naar de dokters, hebben toegang tot alle vormen van chirurgie, al dan niet cosmetisch.

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen
3 juni
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?

Wereld Astmadag
3 mei
Ieder jaar organiseert The Global Initiative for Asthma (GINA) de World Asthma Day. Op deze Dag wordt gedacht aan mensen die aan astma lijden, een ziekte waarbij het slachtoffer moeite heeft met ademen.

29
oktober

29 okt

Deze site gebruikt Cookies.