11 oktober

Internationale Dag van het Ei

11 oktober - over 169 dagen elke 2e vrijdag van oktober
In 2025 op 10 oktober
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Ei

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren. Vullen met kaviaar. Eierkoeken. Op een broodje gezond. Prefereerbaar eten met bacon, maar u kunt er ook tomaat of paprika ingooien als u een vegetariër bent. Peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden erbij gooien. Of uitjes. Ja, er is veel mogelijk met ei.

Lekker
Eieren zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens bijzonder voedzaam en gezond. En u mag er best veel van hebben. Om die redenen is de tweede vrijdag van oktober uitgeroepen tot Wereld Eierdag, of Internationale Dag van het Ei. Eieren zijn immers al sinds jaar en dag een bron van voeding voor velen. Ze zijn goedkoop en, mits u de juiste hoeveelheid kippen kunt houden, vrijwel oneindig in voorraad. Dat, samen met hun hoge vitamine en proteïnegehalte, maakt eieren tot een bijzonder voedsel. Dat geëerd moet worden.

Internationaal Eiercomité
Iedere tweede vrijdag van oktober leeft de International Egg Commission (je kunt maar ergens lid van zijn...) dus weer helemaal op over de wonderen van het ovaalgeschapen net-niet-kuiken. Tijdens de Dag wordt er in bijvoorbeeld supermarkten aandacht besteed aan eieren, maar over de hele wereld worden er ook eierfestivals gehouden of van die malle eierlopen.

Recepten
De beste manier om aan deze Dag mee te doen is om de avond van tevoren gewoon niet te eten, en dan als ontbijt, lunch, avondeten en natuurlijk tussendoor u alleen maar vol te stouwen met dozijnen eieren. Hier en hier kunt u ideeën opdoen over wat u allemaal met eieren kunt, maar de echte die-hards kopen daar natuurlijk een kookboek voor. Smakelijk!

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Ei!




Verwante Dagen

Wereld Tapasdag
20 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Dag van de Pindakaas
24 januari
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.

Internationale Dag van het Bier
2 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Deze site gebruikt Cookies.