Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen. Nee, neem dan een voorbeeld aan het Atlantisch Bos, een gigantische bioom dat de hele oostkust van Brazilië, Argentinië en Paraguay inneemt. Naast de Amazone beslaat het bos een significant deel van Zuid-Amerika, en bevat een een waarlijke schat aan biodiversiteit.
Het gebied is zo belangrijk dat er een speciale Dag voor in het leven is geroepen. De Internationale Dag van het Atlantisch Bos vindt plaats op 27 mei, en is bedoeld om aandacht te vragen voor de bedreigingen ervan. Want net als veel bossige gebieden wordt ook het Atlantisch Bos bedreigd door klimaatverandering, houtkap en stroperij. Doodzonde!
Deze Dag is in het leven geroepen door het Wereld Natuurfonds. Tijdens de Dag kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de vele diersoorten in het Atlantisch Bos, en kunt u zichzelf inlezen over wat u nou kunt doen dat te redden. Spoiler alert: doneren aan het WNF is een optie.
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu.
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.