14 april

Internationale Dag van de Stilte

14 april - 161 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:39

Internationale Dag van de Stilte

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school. Het gaat daarbij vooral om jongeren met een homoseksuele geaardheid, die dit niet durven te uiten uit angst voor discriminatie. Ieder jaar groeit het aantal mensen dat mee doet aan de Dag, en ook instanties, scholen en leerlingen maken steeds vaker een vuist tegen pesten.

Het is een soort 'grote broer' van de Landelijke Dag tegen Pesten die ook in april wordt gehouden. Hoewel er in Nederland meer activiteiten zullen zijn op de landelijke Dag, is deze Dag toch internationaal bekender.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Paarse Vrijdag
8 december
Iedere tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op die Dag dragen scholieren en studenten de hele dag paarse kleding, om daarmee hun solidariteit te tonen met de LGBT-gemeenschap.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

Internationale Dag van de Humanitaire Hulp
19 augustus
Soms hebben we onderling wel eens ruzie. Landen, bedoelen we daarmee, of regio's. Soms gebeuren er op het wereldtoneel dingen waardoor andere grootmachten even hun ballen moeten laten zien, zoals dat in het verleden al vaker gebeurd is.

14
april

14 apr

Eerdere edities:
In 2022: 22 april
In 2020: 17 april
In 2019: 12 april
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.