14 april

Internationale Dag van de Stilte

14 april - 52 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:39

Internationale Dag van de Stilte

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school. Het gaat daarbij vooral om jongeren met een homoseksuele geaardheid, die dit niet durven te uiten uit angst voor discriminatie. Ieder jaar groeit het aantal mensen dat mee doet aan de Dag, en ook instanties, scholen en leerlingen maken steeds vaker een vuist tegen pesten.

Het is een soort 'grote broer' van de Landelijke Dag tegen Pesten die ook in april wordt gehouden. Hoewel er in Nederland meer activiteiten zullen zijn op de landelijke Dag, is deze Dag toch internationaal bekender.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stilte!




Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Mensenhandel
30 juli
Niet te verwarren met de Europese Dag tegen Mensenhandel is hier op 30 juli ieder jaar de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze is opgericht door de Verenigde Naties.

Europese Dag tegen Woninginbraak
16 juni
Een woninginbraak is één van de naarste dingen die een mens kan overkomen. Niet alleen omdat u wellicht uw dierbare of dure spullen kwijtraak, maar ook omdat het een grove schending is van één van de weinige plaatsen waar u zich altijd veilig moet kunnen achten.

Dag van de Onthaalouder
12 oktober
Het begrip 'onthaalouder' is hier niet heel erg bekend, maar bij onze zuiderburen zijn dergelijke inzetpapa's en -mama's onmisbaar voor de opvoeding van kinderen.

14
april

14 apr

Eerdere edities:
In 2022: 22 april
In 2020: 17 april
In 2019: 12 april
Deze site gebruikt Cookies.