19 april

Landelijke Dag Tegen Pesten

19 april - 93 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Landelijke Dag Tegen Pesten

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Pesten is een van de ergste dingen die zeker kinderen kan overkomen. Het kan grote psychische en mentale gevolgen hebben en jarenlange schade veroorzaken, en vaak is pesten subtiel en blijft het zo ongedetecteerd. Ieder jaar op 19 april is het de Landelijke Dag tegen Pesten. Die is bedoeld om aandacht voor het onderwerp te vragen.

Op deze Dag worden vooral ouders van schoolgaande kinderen, leraren, sporttrainers en oppassers aangemoedigd acties te ondernemen waardoor kinderen inzien dat pesten slecht is. Wist u dat maar liefst 1 op de 5 schoolkinderen in Nederland zich gepest voelt? Moeten we niet willen met z'n allen. Grote kans dat u op uw kinds school daarom ook een of andere anti-pestcampagne wordt gevoerd. Daarnaast staan we ook stil bij pesten onder volwassenen, bijvoorbeeld op de werkvloer. Want ook daar komt de praktijk helaas net iets te vaak voor.

Deze Dag is in het leven geroepen door Stop Pesten Nu, een actiegroep die zich sterk maakt om dit verschijnsel de wereld uit te helpen. Meer informatie is onder andere te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Landelijke Dag Tegen Pesten!
Verwante Dagen

Dodenherdenking
4 mei
Tijdens de Nationale Dodenherdenking, ieder jaar op 4 mei, staan we even stil bij alle slachtoffers van oorlogen en geweld, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Internationale Dag van de Migrant
18 december
Migratie mag dan altijd wel onder een vergrootglas liggen, maar het feit blijft dat migratie voor miljoenen mensen kansen biedt op een beter leven, en zeg nou zelf, dat wil toch iedereen?

Europese Dag van de Buren
31 mei
De samenleving vereenzaamt. Hoe vaak horen we niet dat er iemand al weken dood in zijn huis heeft gelegen, en wat weten we nu effectief van onze eigen buren?

19
april

19 apr

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.