5 september

Internationale Dag van de Liefdadigheid

5 september - over 136 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties zijn voor veel dingen goed, maar één van de belangrijkste dingen is toch wel liefdadigheid. Niemand die zo goed is in naastenliefde als de VN. Met al die Dagen Van die zij organiseren is liefde voor elkaar wel een beetje hun paradepaardje. Hoogste tijd om dat te vieren, tijdens de Internationale Dag van de Liefdadigheid, op 5 september.

Tijdens de Dag is het de bedoeling dat we heel even stilstaan bij onze naasten en dat we hen helpen met de dingen in het leven waar zij moeite mee hebben. Wat kunt u zelf doen aan altruïsme voor de medemens? Waarschijnlijk is dat makkelijker dan u denkt.

De datum van 5 september is symbolisch. Dat is namelijk de sterfdag van Moeder Teresa. Die is wat liefdadigheid betreft toch wel de meest prominente weldoener. U kunt alle informatie over de Dag van de Liefdadigheid vinden op deze VN-website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Liefdadigheid!
Verwante Dagen

Wereld Daklozendag
10 oktober
De Dag voor de mensen die geen huis hebben. Op $datum staan we stil bij dit fenomeen, omdat thuisloosheid in een welvarend land als Nederland niet zou moeten en mogen bestaan.

Internationale Dag tegen Genocide
9 december
In het engels ook wel: "International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime", een hele mond vol weer.

Internationale Mandeladag
18 juli
Heeft een grootheid als Nelson Mandela echt nog een introductie nodig? Wie kent deze wereldberoemde strijder voor gelijke rechten nou niet? Op zijn geboortedatum, $datum, vieren we Mandeladag.

Deze site gebruikt Cookies.