5 september

Internationale Dag van de Liefdadigheid

5 september - 29 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 4 september 20:07

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties zijn voor veel dingen goed, maar één van de belangrijkste dingen is toch wel liefdadigheid. Niemand die zo goed is in naastenliefde als de VN. Met al die Dagen Van die zij organiseren is liefde voor elkaar wel een beetje hun paradepaardje. Hoogste tijd om dat te vieren, tijdens de Internationale Dag van de Liefdadigheid, op 5 september.

Tijdens de Dag is het de bedoeling dat we heel even stilstaan bij onze naasten en dat we hen helpen met de dingen in het leven waar zij moeite mee hebben. Wat kunt u zelf doen aan altruïsme voor de medemens? Waarschijnlijk is dat makkelijker dan u denkt.

De datum van 5 september is symbolisch. Dat is namelijk de sterfdag van Moeder Teresa. Die is wat liefdadigheid betreft toch wel de meest prominente weldoener. U kunt alle informatie over de Dag van de Liefdadigheid vinden op deze VN-website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Liefdadigheid!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor AIDS-weeskinderen
7 mei
Ieder jaar worden tienduizenden kinderen wees door aids. Ze verliezen hun ouders aan de vreselijke ziekte, en staan er dan alleen voor. Op 7 mei is het hun Dag.

Wereld Romadag
8 april
Wereld Romadag is een Dag om te denken aan het Romaanse volk - ook wel zigeuners genoemd - en de problemen waar zij mee te maken hebben. Op veel plaatsen in de wereld worden de ietwat excentrieke zigeuners nog wel eens uitgestoten of niet begrepen.

Nationale Hulpverlenersdag
25 september
Er is steeds meer sprake van agressie, geweld en intimidatie richting de hulpverlener. De stichting Stichting Hulpverlenersrespect.nl vindt dat onacceptabel.

5
september

5 sep

Deze site gebruikt Cookies.