10 juni

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

10 juni - over 22 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft. Maar vergis u niet: de spoorwegovergang is een wonder van de moderne ingenieurskunsten! Ze maken wegen én het spoor veel veiliger, maar er is ook nog veel te winnen op dat gebied. Daarom is 10 juni jaarlijks de Internatioanle Dag van de Spoorwegovergang.

Tijdens de Dag van de Spoorwegovergang, ook wel Internationale Level Crossing Awareness Day, staan ingenieurs en en verkeerskundigen stil bij de mogelijkheden om deze wegobstakels nog veiliger te maken, maar tegelijkertijd ook de verkeersdoorstroom niet te veel te haperen. Met name veiligheid staat centraal; hoe kunnen de overgangen slimmer met data omgaan, hoe kun je ze beter blokkeren voor verkeer en personen, en hoe onderhoud je ze het best.

Verwacht vooral veel nieuws en activiteiten binnen de branche, maar ga ook eens bij uzelf te raden hoeveel levens deze spoorwegovergangen jaarlijks besparen. Of ga een dagje treinspotten, altijd leuk!

De Dag is opgericht door de UIC, de Internationale Unie voor Spoorwegen. Informatie is te vinden op ilcad.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spoorwegovergang!
Verwante Dagen

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid.

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
17 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

10
juni

10 jun

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.