10 juni

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

10 juni - 114 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft. Maar vergis u niet: de spoorwegovergang is een wonder van de moderne ingenieurskunsten! Ze maken wegen én het spoor veel veiliger, maar er is ook nog veel te winnen op dat gebied. Daarom is 10 juni jaarlijks de Internatioanle Dag van de Spoorwegovergang.

Tijdens de Dag van de Spoorwegovergang, ook wel Internationale Level Crossing Awareness Day, staan ingenieurs en en verkeerskundigen stil bij de mogelijkheden om deze wegobstakels nog veiliger te maken, maar tegelijkertijd ook de verkeersdoorstroom niet te veel te haperen. Met name veiligheid staat centraal; hoe kunnen de overgangen slimmer met data omgaan, hoe kun je ze beter blokkeren voor verkeer en personen, en hoe onderhoud je ze het best.

Verwacht vooral veel nieuws en activiteiten binnen de branche, maar ga ook eens bij uzelf te raden hoeveel levens deze spoorwegovergangen jaarlijks besparen. Of ga een dagje treinspotten, altijd leuk!

De Dag is opgericht door de UIC, de Internationale Unie voor Spoorwegen. Informatie is te vinden op ilcad.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spoorwegovergang!
Verwante Dagen

Dag van de Trage Weg
14 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van $datum een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur
14 december
Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit.

Dag van de Motorrijder
2 april
Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje.

10
juni

10 jun

Deze site gebruikt Cookies.