20 maart

Dag van de Motorrijder

20 maart - 197 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 maart 22:11

Dag van de Motorrijder

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje. Op 20 maart, als de lente bijna begint, is het de Dag van de Motorrijder.

De Dag van de Motorrijder is opgericht voor de Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (KNMV), uiteraard om hun eigen hobby even in het welverdiende zonnetje te zetten. Wat u kunt doen op die Dag laat zich raden: ga een rondje rijden! Verspreid over het land heeft de KNVM 11 'pitstops' opgezet waar motorrijders terecht kunnen voor een kop koffie en natuurlijk om even te socializen met anderen.

Als u geen A-rijbewijs heeft, dan kunt u de Dag uiteraard aangrijpen een proefles te nemen. Genoeg rijscholen in de buurt die er speciaal deze Dag een aanbieden.

Alle informatie over deze Dag, bijvoorbeeld over hoe u mee kunt doen, vindt u op de website van de KNMV.

Wens iemand een Fijne Dag van de Motorrijder!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
20 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

Dag van de Lightrail
26 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Dag van het Stationsgebied
22 september
De Dag van het Stationsgebied is een Dag die in Nijmegen plaatsvindt rondom het centraal station. De Dag heeft slechts zijdelings met treinen, sporen en stations te maken.

20
maart

20 mrt

Deze site gebruikt Cookies.