16 mei

Fiets-naar-je-Werk-Dag

16 mei - 70 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 18:10

Fiets-naar-je-Werk-Dag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen. Ook nu we door corona vaker thuis werken is het helemaal niet gek om die zeldzame keer dat u de kantoortuin van binnen bekijkt met de fiets naar het werk te gaan. Doe dat vooral op 16 mei, de Landelijke Fiets-naar-je-werk-Dag.

De Fiets-naar-je-werk-Dag is een initiatief van Fisc Free, een organisatie die wil dat we wat vaker op onze fiets springen. Want zoals we allemaal van kinds af aan weten: Fietsen is gezond!".

Dat is natuurlijk ook de hele gedachte achter de Fiets-naar-je-werk-Dag. Fietsen is behalve gezond ook goed voor het milieu en je ontziet er de toch al overvolle Nederlandse infrastructuur mee. Dus als u toch maar om de hoek woont, waarom gaat u dan nog steeds met die benzineslurper naar het werk? Sterker nog: Volgens de organisatie is de Dag ook een uitgelezen moment om het 'zakelijk fietsen', dus het samen fietsen met collega's, meer te stimuleren. Gezond én lucratief dus!

Er wordt genoeg gedaan om de Dag te stimuleren: Alle deelnemers maken kans op een fiets, en het bedrijf dat procentueel de meeste werknemers laat ploeteren krijgt ook nog een verrassing. En, om het af te maken, alles is voor het goede doel.

Kijk op www.fietsnaarjewerkdag.nl voor alle informatie. Of de nieuwe Facebookpagina.

Wens iemand een Fijne Fiets-naar-je-Werk-Dag!
Verwante Dagen

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

Dag van de Fietshelm
10 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

16
mei

16 mei

Eerdere edities:
In 2023: 25 mei
In 2022: 19 mei
In 2020: 14 mei
Deze site gebruikt Cookies.