20 april

Internationale Dag van de Chinese Taal

20 april - 165 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 april 17:59

Internationale Dag van de Chinese Taal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Chinees is niet alleen de moedertaal van bijna een miljard mensen, het tekenschrift gaat duizenden jaren terug en omvat een cultuur van onschatbare waarde. De Dag van de Chinese Taal vindt jaarlijks plaats op 20 april en is bedoeld om de culturele diversiteit van China te vieren.

De datum van 20 april is niet toevallig gekozen. In China wordt dan Guyu gevierd, de zesde periode in de Chinese zonnekalender waarop het graanseizoen begint. Rond die datum wordt ook de legendarische Chinese historicus Cangjie geëerd. Hij was een oude wijsgeer die 5000 jaar geleden de Chinese keizer bijstond. Hij staat bekend als de bedenker van het Chinese tekenschrift.

De Dag van de Chinese Taal wordt sinds 2010 gevierd, en wordt sinds 2011 gehouden op 20 april.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, omdat het Chinees een van de zes officiële talen van de wereldorganisatie is. De VN hebben ook voor al die andere talen een eigen Dag opgericht. Dat zijn naast de Dag van de Chinese Taal ook de:

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van de VN, maar u kunt ook terecht op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Chinese Taal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Franse Taal
9 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

Dag van de Finse Taal
9 april
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.

Internationale Dag van de Gebarentaal
23 september
Volgens de Wereldbond voor Doven zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Dat maakt onderling communiceren helemaal lastig, maar gelukkig is er ook een internationale versie die doven gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn.

20
april

20 apr

Deze site gebruikt Cookies.