20 april

Internationale Dag van de Chinese Taal

20 april - 92 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Chinese Taal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Chinees is niet alleen de moedertaal van bijna een miljard mensen, het tekenschrift gaat duizenden jaren terug en omvat een cultuur van onschatbare waarde. De Dag van de Chinese Taal vindt jaarlijks plaats op 20 april en is bedoeld om de culturele diversiteit van China te vieren.

De datum van 20 april is niet toevallig gekozen. In China wordt dan Guyu gevierd, de zesde periode in de Chinese zonnekalender waarop het graanseizoen begint. Rond die datum wordt ook de legendarische Chinese historicus Cangjie geëerd. Hij was een oude wijsgeer die 5000 jaar geleden de Chinese keizer bijstond. Hij staat bekend als de bedenker van het Chinese tekenschrift.

De Dag van de Chinese Taal wordt sinds 2010 gevierd, en wordt sinds 2011 gehouden op 20 april.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, omdat het Chinees een van de zes officiële talen van de wereldorganisatie is. De VN hebben ook voor al die andere talen een eigen Dag opgericht. Dat zijn naast de Dag van de Chinese Taal ook de:

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van de VN, maar u kunt ook terecht op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Chinese Taal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

Europese Dag van de Talen
26 september
Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Internationale Dag van de Spaanse Taal
23 april
Spaans is een van de belangrijkste en meestgesproken talen ter wereld. Meer dan een half miljard aardbewoners hebben het Spaans als hun moedertaal, en tientallen miljoenen anderen kunnen als tweede taal vragen donda la biblioteca est.

20
april

20 apr

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.