21 oktober

Dag van de Jeugdbeweging

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
21 oktober 2022 - 101 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 16:53

Dag van de Jeugdbeweging

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Jeugdbeweging is een Belgische Dag die draait om eh... Jeugdbewegingen natuurlijk!

Dat zijn groepen mensen die samen gaan schatzoeken, hutten bouwen, handboekbinden, leesclubjes vormen, voedselgevechten houden, vliegers maken, schilderen, voetbalcompetities organiseren, heitje-voor-een-karweitje doen, huiswerkbegeleidingsgroepen initiëren, wandelen, roeien, auto’s stelen, LAN-gamen of gewoon lekker over politiek praten. Alles om de jongeren maar van de straat te houden, denken we maar.

Op een serieuzere noot: Deze Dag is bedoeld voor die groepen waar jongeren zich kunnen aansluiten om samen activiteiten te gaan ondernemen. Zo worden jongeren die uit een arm milieu komen gestimuleerd zich te ontwikkelen, vaak al spelenderwijs. Tijdens de Dag laten jeugdbewegingen uit Vlaanderen zich dan ook van hun beste kant zien, zodat jongeren weten wat ze kunnen verwachten van zo’n club.

Het thema Jeugdbeweging in Trek focust onder andere op samen avonturen beleven, veilig het land doorkruisen en doorzetten tot de eindstreep. De Dag wordt slechts in België gevierd. In Nederland heeft de term namelijk een iets andere betekenis.

Informatie staat op www.dagvandejeugdbeweging.be. Het is alleen wel in het Belgisch geschreven, dus schrik niet als u eigenlijk niet zo goed snapt wat de Dag nu inhoudt.

Wens iemand een Fijne Dag van de Jeugdbeweging!
Verwante Dagen

Wereld Tai Chi-Dag
29 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Wereld Wandeldag
1 oktober
Wandelen is gezond. Zeker in Nederland is een lekker stukje lopen ook nog eens doodeenvoudig - hoger dan een verkeersdrempel komen onze heuvels doorgaans niet.

Dag van het Sportonderzoek
23 november
Nederland schijnt bijzonder vooraanstaand te te zijn op het gebied van sport. Daar weten wij hier op de redactie natuurlijk weinig vanaf, maar de cijfers liegen er niet om: 11 hoogleraren, 17 lectoren op het gebied van sport.

21
oktober

21 okt

Eerdere edities:
In 2022: 21 oktober
In 2020: 23 oktober
In 2018: 19 oktober
Deze site gebruikt Cookies.