21 september

Internationale Dag van de Rode Panda

21 september - over 125 dagen elke 3e zaterdag van september
In 2025 op 20 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Rode Panda

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zaterdag van september is het de Internationale Dag van de Rode Panda. Grote kans dat u het dier niet kent, maar dat is een groot gemis. Kijk nou eens hoe schattig ze zijn! Maar helaas wordt de rode panda ook ernstig bedreigd, en daar staan we dit jaar op 21 september bij stil.

De Internationale Dag van de Rode Panda is in het leven geroepen door het Red Panda Network. Het doel van de Dag is in de eerste plaats aandacht vragen voor de precaire situatie van het dier, maar daarnaast om er voorlichting over te geven. Tijdens de Dag worden er donaties gevraagd, ambassadeurs gezocht, en adoptieprogramma's opgezet. Daarnaast zijn er interessante feitjes te leren over de beerachtige. Wist u dat ze bijvoorbeeld zes vingers hebben, tweederde van de dag slapen, en dat ze kwaken als eenden?

Meer informatie over de Dag is te lezen op redpandanetwork.org. Informatie over de panda zelf is daar ook te vinden.

Verwante Dagen

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan - soms zelfs vrij letterlijk.

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

Internationale Dag van de Dierenarts
27 april
Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren.

21
september

21 sep

Eerdere edities:
In 2023: 16 september
In 2022: 17 september
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.