16 september

Internationale Dag van de Rode Panda

16 september - 16 dagen geleden elke 3e zaterdag van september
In 2024 op 21 september
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Rode Panda

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zaterdag van september is het de Internationale Dag van de Rode Panda. Grote kans dat u het dier niet kent, maar dat is een groot gemis. Kijk nou eens hoe schattig ze zijn! Maar helaas wordt de rode panda ook ernstig bedreigd, en daar staan we dit jaar op 16 september bij stil.

De Internationale Dag van de Rode Panda is in het leven geroepen door het Red Panda Network. Het doel van de Dag is in de eerste plaats aandacht vragen voor de precaire situatie van het dier, maar daarnaast om er voorlichting over te geven. Tijdens de Dag worden er donaties gevraagd, ambassadeurs gezocht, en adoptieprogramma's opgezet. Daarnaast zijn er interessante feitjes te leren over de beerachtige. Wist u dat ze bijvoorbeeld zes vingers hebben, tweederde van de dag slapen, en dat ze kwaken als eenden?

Meer informatie over de Dag is te lezen op redpandanetwork.org. Informatie over de panda zelf is daar ook te vinden.

Verwante Dagen

Dag van de Dwerg
4 maart
Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Zeeschildpaden zijn magnifieke dieren, maar het 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt worden de machtige wezen ernstig bedreigd.

Internationale Dag van de Orang Oetan
19 augustus
Wij vinden apen tof, maar de tofste aap van allemaal is toch wel de orang oetan. De lollige roodoranje primaten die leven op Sumatra worden helaas bedreigd, en dat vinden we dan weer minder tof.

16
september

16 sep

Eerdere edities:
In 2022: 17 september
Deze site gebruikt Cookies.