24 april

Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede

24 april - 25 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als de Verenigde Naties in twee dingen goed zijn, dan zijn het wel Dagen Van richten en over zichzelf praten. In de Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede komen die twee dingen mooi samen. De Dag is bedoeld om de diplomatieke meerwaarde van de VN nog eens extra te onderstrepen. Want zonder de VN is er geen vrede - aldus de organisatie zelf.

Op deze Dag vragen de VN aandacht voor multilateralisme, het praten met elkaar over vrede in plaats van conflicten uit te vechten met legers en drones. Hoewel de Dag specifiek gaat over de diplomaten die werken voor de VN, staat in algemenere zin de kunst der diplomatie centraal.

Tijdens de Dag benoemen de VN wat zij aan diplomatie doen en krijgen we te horen wat het resultaat daarvan is. De Dag is in 2018 in het leven geroepen. Meer informatie is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Politiegeweld
15 maart
Op 15 maart 1997 werd de Internationale Dag Tegen Politiegeweld opgericht door het Canadese "Montreal Collective Opposed to Police Brutality" als een actiedag tegen onnodig geweld door de sterke arm der wet.

Internationale Dag ter Bestrijding van Drugs
26 juni
Drugs are bad, kids! Dat vinden ten minste de VN. Zij hebben daarom in 1987 de Internationale Dag Tegen Drugs(handel) opgericht, een Dag waarop overheden en andere organisaties wereldwijd samenwerken om drugs en drugshandel de wereld uit te helpen.

Internationale Dag van de Industrialisering van Afrika
20 november
In 2001 (hoewel sommige bronnen 1990 als beginjaar adopteren) riepen de Verenigde Naties 20 november uit tot de Internationale Dag voor de Industrialisering van Afrika, het "vergeten continent".

24
april

24 apr

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.