5 mei

Internationale Dag van de Lach

5 mei - 14 dagen geleden elke 1e zondag van mei
In 2025 op 4 mei
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Lach

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Lachen is gezond, en dat beseffen dat de oprichters van de Internationale Dag van de Lach maar al te goed. De Dag van de Lach, ieder jaar op de eerste zondag in mei, is bedoeld om even een potje te gieren, te brullen en te schuddebuiken. Lachen heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen en humor en plezier verbinden mensen van allerlei culturen aan elkaar. Dit jaar vindt de Dag plaats op 5 mei.

Wereld Lachdag is in 1998 opgericht door de World Laughter Yoga Movement. De Dag hangt dan ook samen met Wereld Yogadag (31 januari).

U kunt tijdens de Dag een goede komedie opzetten, maar leuker zijn dat speciale 'lachclubs' die deze Dag extra evenementen organiseren. Die bestaan uit mensen die bij elkaar komen om keihard te lachen. Niet door moppen te tappen, maar gewoon, uit het niets. Lachen is namelijk aanstekelijk, en na afloop van zo'n sessie voelen deze vrolijke vrienden zich vaak opperbest.

Informatie is onder andere te vinden op www.worldlaughterday.com.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Lach ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Lach!
Verwante Dagen

Wereld-hallo-dag
21 november
We zullen het eerlijk toegeven. Wij hebben 44 edities van Wereld Hallo Dag volledig aan ons voorbij laten gaan. Pas in 2017 kwamen we erachter dat deze Dag al voor de 45e keer werd gehouden!

Internationale Dag van het Geluk
20 maart
Op 28 juni 2012 hebben de Verenigde Naties besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Op 20 maart elk jaar willen we dan ook geen enkel chagrijnig gezicht zien, want het is Internationale Dag van het Geluk.

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

5
mei

5 mei

Eerdere edities:
In 2023: 7 mei
In 2022: 1 mei
In 2021: 2 mei
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.