7 mei

Internationale Dag van de Lach

7 mei - 148 dagen geleden elke 1e zondag van mei
In 2024 op 5 mei
Aangepast op 11 december 15:02

Internationale Dag van de Lach

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Lachen is gezond, en dat beseffen dat de oprichters van de Internationale Dag van de Lach maar al te goed. De Dag van de Lach, ieder jaar op de eerste zondag in mei, is bedoeld om even een potje te gieren, te brullen en te schuddebuiken. Lachen heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen en humor en plezier verbinden mensen van allerlei culturen aan elkaar. Dit jaar vindt de Dag plaats op 7 mei.

Wereld Lachdag is in 1998 opgericht door de World Laughter Yoga Movement. De Dag hangt dan ook samen met Wereld Yogadag (31 januari).

U kunt tijdens de Dag een goede komedie opzetten, maar leuker zijn dat speciale 'lachclubs' die deze Dag extra evenementen organiseren. Die bestaan uit mensen die bij elkaar komen om keihard te lachen. Niet door moppen te tappen, maar gewoon, uit het niets. Lachen is namelijk aanstekelijk, en na afloop van zo'n sessie voelen deze vrolijke vrienden zich vaak opperbest.

Informatie is onder andere te vinden op www.worldlaughterday.com.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Lach ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Lach!
Verwante Dagen

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

Internationale Dag van Rare Loopjes
7 januari
In januari is het nog niet zo druk qua themadagen. Daarom is een geinig initiatief af en toe wel eens nodig. Op $datum bestaat zo'n initiatief. Het is dan namelijk de Internationale Dag van Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks).

Dag van de Escape Room
1 oktober
Inmiddels is de escaperoom een lang en breed ingeburgerd concept waarbij u opgesloten wordt in een kamer en er door middel van spelletjes en puzzels binnen een uur uit moet ontsnappen verovert in razend tempo de wereld, en dat is reden genoeg om $datum uit te roepen tot Dag van de Escape Room.

7
mei

7 mei

Eerdere edities:
In 2022: 1 mei
In 2021: 2 mei
In 2020: 3 mei
Deze site gebruikt Cookies.