Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie. Tijdens die Dag promoten de Verenigde Naties duurzaamheid in restaurants, en roepen zij eettenten op figuurlijk groener eten te serveren.
De Dag van de Duurzame Gastronomie is onderdeel van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Aangesloten lidstaten dienen 18 juni aan te grijpen om restaurants te stimuleren om meer te letten op agriculturele ontwikkeling, voedselveiligheid en biodiversiteit. Daarnaast komen er ook campagnes om het grote publieke meer te wijzen op de mogelijkheden van duurzaamheid in de gastronomie.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".