15 april

Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap

15 april - 101 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al sinds 1996. Toen richtte de International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS) een Dag op voor hun eigen beroepsgroep. Tijdens deze Dag wordt er aandacht gevraagd voor labonderzoek in met name de gezondheidssector. De Dag is bedoeld om de werknemers die dagelijks in witte jassen door microscopen te turen eens extra in het zonnetje te zetten.

Tijdens de Dag worden er over de hele wereld evenementen gehouden, met name in ziekenhuizen en andere medische centra. Het thema draait zowel dit jaar als volgend jaar om de rol van biomedisch laboratoriumonderzoek tijdens de coronacrisis.

In Nederland wordt de Dag ook gevierd, maar dan als Dag van de Analist. De Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers organiseert een evenement op in het UMCG met André Kuipers als spreker. Die zal zich daar thuisvoelen; Kuipers is naast astronaut ook zelf medicus.

Meer informatie is te vinden op de website van de IFBLS.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.

Internationale Dag van de Herdenking van de Chernobyl-ramp
26 april
De ramp in het Oekraïense Chernobyl is een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis van de mensheid. Op $datum 1986 ontplofte de kernreactor van de nucleaire elektriciteitscentrale, waardoor een gebied van tientallen kilometers voor de komende eeuwen besmet en onbewoonbaar werd.

Internationale Dag van de Meteorologie
23 maart
In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden.

15
april

15 apr

Deze site gebruikt Cookies.