Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis. Tijdens de coronacrisis kwamen we erachter hoe essentieel het is onze primaire, secundaire en tertriaire levenshoeften in huis te krijgen en dat doen de bezorgers. Die zetten we sinds jaarlijks in het zonnetje, dit jaar op 8 maart!
De Dag van de Pakketbezorger is een initiatief van PostNL, dat zijn eigen pakketbezorgers structureel onderbetaald en dat voor zo'n slechte arbeidsomsteandigheden zorgt dat de werkers te weinig rust krijgen en illegaal werken. Het bedrijf zou de postbezorgers natuurlijk loonsverhoging kunnen geven, in dienst kunnen nemen, meer werkrust geven, of op z'n minst plaspauzes geven, maar in plaats daarvan kiest het voor het oprichten van een Dag Van.
Pakketbezorgers krijgen daarmee op de depots een bedankje, maar PostNL verlegt de kosten liefst naar u, de ontvanger. Onder de hashtag #dagvandepakketbezorger kunt u foto's van uw bezorger online zetten, maar u mag ook koekjes voor ze bakken of ze een attentie geven. Lekker gewerkt!
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.
Nederland staat meer en meer bekend als een land van grote dozen. Grote, grijze gebouwen die de prachtige Nederlandse vergezichten bederven, waarin de Bols en Amazons en Coolblues bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week door het land pompen.
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.
8 maart
8 mrt
Eerdere edities: In 2022: 9 maart In 2021: 10 maart