24 april

Internationale Dag tegen Proefdieren

24 april - 151 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag tegen Proefdieren

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen! De Dag is door de Verenigde Naties erkend, en wordt door veel dierenorganisaties aangegrepen als moment om werkelijke actie te ondernemen.

24 april is de datum voor deze Dag, maar laat u niet in de war brengen door de tekst op de website: 26 april is slechts een grote internationale demonstratie. De werkelijke Dag vindt toch echt de 24e plaats, een symbolische datum die de geboortedag van de oprichter van de Dag.

Kijk op Wikipedia voor wat informatie,.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Proefdieren!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Cheetah
4 december
De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters.

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

24
april

24 apr

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.