24 april

Internationale Dag tegen Proefdieren

24 april - 25 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag tegen Proefdieren

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen! De Dag is door de Verenigde Naties erkend, en wordt door veel dierenorganisaties aangegrepen als moment om werkelijke actie te ondernemen.

24 april is de datum voor deze Dag, maar laat u niet in de war brengen door de tekst op de website: 26 april is slechts een grote internationale demonstratie. De werkelijke Dag vindt toch echt de 24e plaats, een symbolische datum die de geboortedag van de oprichter van de Dag.

Kijk op Wikipedia voor wat informatie,.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Proefdieren!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten
17 mei
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan - soms zelfs vrij letterlijk.

Internationale Dag van de Schildpad
23 mei
De nobele schildpad. Edel dier, doorgaans gevonden in natte gebieden. Het zijn de oudste dieren ter wereld, maar misschien wel niet zo lang meer. Schildpadden zijn namelijk een bedreigde diersoort, en dat moeten we natuurlijk niet willen.

24
april

24 apr

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.