24 april

Internationale Dag tegen Proefdieren

24 april - over 23 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag tegen Proefdieren

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen! De Dag is door de Verenigde Naties erkend, en wordt door veel dierenorganisaties aangegrepen als moment om werkelijke actie te ondernemen.

24 april is de datum voor deze Dag, maar laat u niet in de war brengen door de tekst op de website: 26 april is slechts een grote internationale demonstratie. De werkelijke Dag vindt toch echt de 24e plaats, een symbolische datum die de geboortedag van de oprichter van de Dag.

Kijk op Wikipedia voor wat informatie,.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Proefdieren!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Tijger
29 juli
De Internationale Dag van de Tijger wordt jaarlijks gehouden op 29 juli om wereldwijd aandacht voor het behoud van tijgers te vragen. Het gaat namelijk niet goed met de nobele katachtigen, die links en rechts door stropers en jagers worden afgeshoten voor hun huid, hun botten en voor de sport.

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

Zeeuwse Dag van het Paard
24 juni
Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld.

24
april

24 apr

Deze site gebruikt Cookies.