Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap. Zonder de juist inentingen of medicijnen is de ziekte dodelijk binnen 24 uur. Sterker nog, meer dan 55,000 mensen sterven hier jaarlijks aan. En da's toch vrij heftig.
De Global Alliance For Rabies Control heeft daarom de Internationale Dag tegen Hondsdolheid in het leven geroepen. Ieder jaar op 28 september wordt aandacht gevraagd voor deze ziekte door promotiecampagnes en inentingssessies aan te gaan over de hele wereld.
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.
Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.