13 februari

Internationale Dag van de Epilepsie

13 februari - 230 dagen geleden elke 2e maandag van februari
In 2024 op 12 februari
Aangepast op 12 februari 12:36

Internationale Dag van de Epilepsie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Het doel van de Dag is om meer bekendheid rondom epilepsie te krijgen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de vooroordelen over, en de stigma's rondom epilepsie. Er worden op deze Dag informatiepakketten gemaakt die worden verspreid onder artsen en andere zorgaanbieders, en er zijn socialemediacampagnes om aandacht voor de ziekte te vragen.

De Dag vindt iedere tweede maandag van februari plaats. Meer informatie over de Dag, dit jaar op 13 februari, is te vinden op www.internationalepilepsyday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Epilepsie!
Verwante Dagen

Wereld Anosmiedag
27 februari
Kunt u het zich voorstellen hoe het is om niets te ruiken? Goed, soms zal het voordelen hebben, maar in het algemeen is een voorjaarswandeling toch minder leuk zonder de geur van versgemaaid gras en smaakt een kop koffie toch minder lekker.

Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne
28 mei
Er heerst nog steeds een groot taboe op menstruatie. Zeker in wat minder progressieve landen is de lichaamsfunctie iets waar vrouwen niet over (mogen) praten, en dat leidt tot een significant slechtere gezondheid.

Internationale Dag van de Medische Fysica
7 november
De Dag van de Medische Fysica is een Dag die zich richt op het opleiden en voorlichten van doktoren en andere medische wetenschappers. De Dag wordt ieder jaar op 7 november gevierd.

13
februari

13 feb

Eerdere edities:
In 2022: 14 februari
In 2021: 8 februari
In 2020: 10 februari
Deze site gebruikt Cookies.