12 februari

Internationale Dag van de Epilepsie

12 februari - 18 dagen geleden elke 2e maandag van februari
In 2025 op 10 februari
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Epilepsie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Het doel van de Dag is om meer bekendheid rondom epilepsie te krijgen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de vooroordelen over, en de stigma's rondom epilepsie. Er worden op deze Dag informatiepakketten gemaakt die worden verspreid onder artsen en andere zorgaanbieders, en er zijn socialemediacampagnes om aandacht voor de ziekte te vragen.

De Dag vindt iedere tweede maandag van februari plaats. Meer informatie over de Dag, dit jaar op 12 februari, is te vinden op www.internationalepilepsyday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Epilepsie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Alzheimer
21 september
Op 21 september staan we ieder jaar stil bij mensen die aan Alzheimer lijden, een ziekte die geheugenverlies veroorzaakt, en die vooral bij ouderen voorkomt.

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Europese Dag van de Patiëntenrechten
18 april
We leven in tijden waarin we veel zorg nodig hebben. We worden ouder en dikker, dus we liggen straks veel meer en vaker in ziekenhuizen. We gaan meer naar de dokters, hebben toegang tot alle vormen van chirurgie, al dan niet cosmetisch.

12
februari

12 feb

Eerdere edities:
In 2023: 13 februari
In 2022: 14 februari
In 2021: 8 februari
Deze site gebruikt Cookies.