Op International Anti-Dieetdag mogen we eindelijk eens stoppen met al het goedbedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of net wat er in de mode is op dat moment. We vieren namelijk op die Dag dat we eens trots moeten zijn op wie we zijn, dat we moeten luisteren naar wat ons eigen lichaam wil en dat we niet zo geobsedeerd moeten zijn met het dogmatische reclameideaal dat ons wordt opgedrongen.
De Internationale Anti-Dieetdag is opgericht in Engeland door Mary Evans Young, voorzitter van de anti-dieetcampagne Diet Breakers in 1992.
Omdat zaken als deze nu eenmaal een ribbon hebben, heeft ook deze Dag een ribbon. Een lichtblauwe in dit geval. Dus als u ook tegen dieten bent, zoals wij, draag dan de lichtblauwe. Naast alle anderen.
Informatie over deze Dag is talrijk op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op Wikipedia.
Wens iemand een Fijne Internationale Anti-Dieetdag!
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.